campings


Hotel, bungalow of camping in Zeeland Zoeken

VOC

Abdijplein bezoeken tijdens je vakantie in Zeeland

Boek je een vakantie in Zeeland, dan bezoek je zonder twijfel ook Middelburg. Het plein met de Lange Jan.

Hotel, bungalow of camping in Zeeland Zoeken
=Zeeland


De abdij werd omstreeks 1125 gesticht. Een deel van de Balanspoort stamt uit de dertiende eeuw. De Gistpoort werd omstreeks 1550 gebouwd. In de 15e en 16e eeuw werd de abdij zwaar beschadigd door brand. Toen stad en abdij in 1574 veroverd werden door de prins en aan de kant van de opstand kwamen, werd het protestantisme ingevoerd en kwam er een eind aan het kloosterleven. Nadien kwam het complex in verval om pas in 1886 te worden gerestaureerd. De goede staat dankt het huidige complex echter vooral aan de restauraties van na het oorlogsgeweld van 1940.

De Koorkerk is de oudste kerk bij het Abdijcomplex. Ze werd gebouwd in het begin van de 14e eeuw. De achtkantige vorm van de Koorkerk is zeldzaam. De 8-hoek symboliseert de volmaakte stad, het hemelse Jeruzalem. Je kunt tijdens je vakantie in Zeeland je verblijf op de camping, het vakantipark of aan het strand variëren met een bezoek aan Middelburg. In de zomer, tijdens vakanties in Zeeland kan de abdijtoren De Lange Jan beklommen worden.

Middelburg moest, zoals nu nog uit de naam blijkt, als vluchtburcht de Zeeuwse bevolking bescherming bieden tegen het water en overvallen. Sommigen denken dat de burcht oorspronkelijk is opgetrokken door een hoofdman van de Noormannen. Voorspoed van Walcheren Niet alleen in Middelburg proef je de voorspoed van Walcheren. In 1358 kreeg Veere het recht zich te ommuren. Trekt de historie je en verblijf je op een hotelkamer of heb je een bed and breakfast in Zeeland, met name op Walcheren, bezoek dan ook Veere.

 

Kijk ook op:
zoek
Op zoek naar een camping in Zeeland?
Ardoer Campings:
Camping Zwinhoeve
Camping International
Camping Pekelinge
Camping Westhove
Camping Ons Buiten
Camping De Meerpaal
Camping Scheldeoord
Camping Paardekreek
Camping Julianahoeve
Camping Duinoord
Camping Wijde Blick
Camping Ginsterveld


Campings Roompot
Roompot Campings.


vakantie

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier ook voor vakantieparken in Zeeland


camping


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland - Deutsche Homepage mit Campingplatze, Ferienwohnungen und Hotels